تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۸:۲۹
-

گزارش ؛

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به کهگیلویه و بویراحمد به روایت تصویر

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به کهگیلویه و بویراحمد به روایت تصویر
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سفرهای استانی خود، صبح امروز وارد یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شد.

به گزارش “آوای انقلاب”یاسوج ، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در سفری یک روزه وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شده و بعد از استقبال مسئولان محلی، عازم منطقه تنگ سرخ با هدف بررسی مسائل و مشکلات سد در دست ساخت تنگ سرخ شد.

حضور در نشست شورای اداری، بازدید از سد تنگ سرخ، پتروشیمی گچساران، پتروشیمی دهدشت و بازدید هوایی از برخی شهرستان‌ها از جمله برنامه‌های سفر یک روزه محمدباقر قالیباف است.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز به همراه برخی از مسئولان کشوری و استانی از طرح بزرگ در حال احداث پتروشیمی دهدشت بازدید و  از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات قرار گرفت و دستور پیگیری‌های لازم را دادند.

چهارم شهریورماه سال ۱۳۸۴ هیئت دولت وقت برای احداث صنایع تولید مواد پتروشیمی در مناطق کمتر توسعه یافته، ساخت چهار واحد جدید در مناطق جنوبی کشور را تصویب کرد که با الحاق پتروشیمی گچساران به این چهار طرح، پتروشیمی‌های خط دنا لقب گرفتند.

پروژه پتروشیمی دهدشت یکی از واحدهای پتروشیمی‌های خط دنا بود که کلنگ ساخت آن با هدف تولید مواد اولیه پلی اتیلن سنگین برای تامین نیاز بازارهای داخلی و تغذیه صنایع پایین‌دستی و در مرحله بعد صادرات محصول به بازارهای جهانی، در ۲۰ فروردین سال ۸۶ در زمینی به مساحت ۱۰۲ هکتار در منطقه کلاچو که از مستعدترین زمین‌های کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد را دارا بوده در شرق شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه به زمین زده شد.

محمدباقر قالیباف بعد از بازدید از سد تنگ سرخ در یاسوج و شنیدن صحبت های مردم این منطقه، به شهرستان گچساران رفت و از پتروشیمی این شهرستان بازدید کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان این بازدید ضمن قدردانی از تلاش کارگران، مهندسان و کادر فنی مشغول در این پروژه عنوان کرد: بسیار خوشحالم که امروز شاهد یک اتفاق بزرگ در حوزه پتروشیمی هستیم. این پروژه که وظیفه آن تبدیل اتان به پلی اتیلن است از هدر رفت خوراکی که در پتروشیمی بید بلند تولید می شود جلوگیری می کند، این دغدغه همواره از دوران دفاع مقدس تا زمانی که ما در قرارگاه سازندگی بودیم برایمان وجود داشت.

محمدباقر قالیباف تصریح کرد: سرمایه ای که در بید بلند تولید و از بین می رفت و فقط آلودگی هوا ایجاد می کرد نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار بود که با طراحی متخصصان داخلی این پتروشیمی راه اندازی و سرمایه گذاری بسیار خوبی صورت گرفته است.

قالیباف با اشاره به اشتغالی که در این پروژه برای مردم منطقه ایجاد شده است، اظهار کرد: با توجه به وجود حداقل ۲۰ درصد از صنایع نفت و گاز در استان کهگیلویه و بویراحمد، امیدواریم صنایع پایین دستی این پروژه نیز هرچه زودتر به بهره برداری برسد.

شایان ذکر است؛ وجود ذخایر عظیم نفتی در گچساران باعث شده داشتن صنایع پایین دستی و مرتبط با نفت بتواند گره اقتصادی شهرستان های گچساران و شهرهای اطراف را باز کند. در سال های ابتدایی این پروژه کمبود اعتبار و پس از آن تحریم های کشور، مشکلات زیادی را گریبانگیر این پروژه اقتصادی کرد، اما علی رغم تمامی مشکلات، با تغییرات مثبتی که توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مدت کوتاه اخیر ایجاد شد، تیم جدید مدیریتی پتروشیمی گچساران با بازنگری و بهبود فرایندهای عملیاتی و همچنین با برنامه ریزی استراتژیک و سازماندهی دقیق امکانات و منابع موجود، راه های ناهموار بسیاری را هموار ساخته و با تلاش و همدلی تمامی کارکنان این شرکت، رونق پایدار به این پروژه ملی بازگشته است.

هدف از احداث طرح پتروشیمی گچساران، تأمین خوراک مجتمع های زیرمجموعه پتروشیمی باختر (واقع در مسیر خط لوله سراسری اتیلن غرب) و همچنین مجتمع های پتروشیمی منطقه دنا شامل پتروشیمی چهارگانه ممسنی، دهدشت، بروجن و کازرون است. بدین ترتیب که محصول اتیلن گرید پلیمری تولیدی در پتروشیمی گچساران با خط لوله ای به طول تقریبی ۷۰۰ کیلومتر به عنوان خوراک ۴ پتروشیمی زیرمجموعه این شرکت انتقال می یابد.

این طرح در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵۷ هکتار در حال فعالیت بوده و خوراک آن از پالایشگاه بید بلند بهبهان به میزان یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال و با خط لوله ای به طول ۹۰ کیلومتر تأمین خواهد شد.

همچنین گاز متان مورد نیاز نیز به میزان ۵۳ هزار و ۹۰۰ مترمکعب بر ساعت از خط سراسری تأمین می شود.

محصولات طرح پتروشیمی گچساران یک میلیون تن در سال اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن در سال C3+ خواهد بود.

در این بازدید مدیر عامل پتروشیمی گچساران گفت: ساختمان و نصب این طرح اقتصادی بیش از ۸۸ درصد پیشرفت، خرید ۹۷.۱۲ درصد و مهندسی ۹۸.۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مصطفی حیدریان اظهار داشت: پتروشیمی یکی از ارکان مهم صنعت نفت در زنجیره تولید و موتور محرک توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور است و نقش مهمی در تولید ناخالص ملی دارد.

وی با بیان اینکه پترو شیمی گچساران هم اکنون رشد چشمگیری دارد افزود: در مدت اخیر نیرو انسانی  این طرح صنعتی از ۴۰۰ نفر به حدود  سه هزار نفر رسیده که ۷۰ درصد نیروهای آن بومی می باشد.

مدیر عامل پتروشیمی گچساران گفت: مجتمع پتروشیمی گچساران در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار در حال ساخت است.

پیشرفت فیزیکی پتروشیمی گچساران بیش از ۹۲ درصد است.

حیدریان اظهار داشت: روند ساخت پتروشیمی گچساران به عنوان یکی از طرح های مهم صنعت پتروشیمی رضایت بخش است.

ساخت مجتمع پتروشیمی گچساران به گفته کارشناسان اقتصادی نقش مهمی در توسعه اقتصادی شهرستان گچساران ایفا خواهد کرد.

شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

 

 

 

 

محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف ,

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.