کد خبر : 44
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۸:۲۰
-

معلمان به چه معترضند؟

معلمان به چه معترضند؟
جمعی از معلمان کشور همچنان احقاق حقوق فرهنگیان را دنبال می‌کنند. اختصاص بودجه کافی به آموزش و پرورش برای رفع مشکلات مختلف مدارس دولتی، ترمیم اساسی حقوق فرهنگیان و توقف سیاست پولی‌سازی مدارس بخشی از مطالبات مطرح شده از سوی آنهاست.

معلمان از ابتدای سال تحصیلی جاری چندین بار نسبت به مسائل حقوقی و رفاهی خود اعتراضاتی داشته‌اند. به تازگی نیز تصاویری از اعتراضات معلمان در فضای مجازی منتشر شده است که در  پلاکاردهایی مطالبات خود را مطرح کرده‌اند.

همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان، توقف سیاست‌ پولی‌سازی مدارس و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی، ارتقای حقوق فرهنگیان و پرداخت معوقات آنها، بیمه تکمیلی کارآمد و اختصاص سهم کافی از بودجه به آموزش‌وپرورش و رفع مشکلات مدارس دولتی مهمترین مطالبات مطروحه است.

عمده مطالبات مطرح شده به ویژه در مقوله ارتقای حقوق فرهنگیان و سهم ناکافی آموزش‌وپرورش از بودجه دولت مشکلاتی دیرینه است اما سیاست پولی‌سازی مدارس در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است و در کنار انواع مدارس نیمه‌دولتی مانند سمپاد و نمونه‌دولتی، بار هزینه‌های مدارس دولتی عادی نیز بر دوش خانواده‌ها قرار گرفته است.

مطالبات از نگاه یک معلم

یکی از معلمان استان لرستان در همین رابطه به خبرنگار اجتماعی تسنیم گفت:  در کنار مشکلات متعدد مدارس دولتی که معلمان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند مباحث معیشتی و رفاهی نیز یکی دیگر از خواسته‌های جدی است شما تصور کنید معلم در کلاس درسی که  در نهایت باید ۲۶ تا ۳۰ دانش‌آموز داشته باشد با ۴۰ دانش‌آموز مواجه است که همین مقوله در کیفیت تدریس او تأثیر می‌گذارد از سوی دیگر میانگین حقوق پرداختی به معلمان پایین است به عنوان مثال همکاران بنده که تازه استخدام شده‌اند یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند و بنده با ۱۰ سال سابقه ۲ میلیون و ۱۰۰  هزار حقوق دریافت می‌کنم اما چون هزینه‌های زندگی از جمله اجاره خانه بالاست، شغل دوم هم  دارم.

در حد امکانات و ظرفیت مالی دولت برای حل مشکلات فرهنگیان تلاش می‌کنیم

البته مسئولان آموزش‌وپرورش معتقدند که حجم اعتراضات معلمان سراسری نیست و فقط به صورت محدود در برخی استان‌ها اتفاق افتاده است. امیرعلی نعمت اللهی قائم مقام وزیر آموزش‌وپرورش درباره تحصن و اعتراضات معلمان به خبرنگار اجتماعی تسنیم گفت: مطالبات مطرح شده عمدتاً مالی است و باید در چارچوب قوانین و مقررات و به اصطلاح تخصیص بودجه وزارت آموزش‌وپرورش آن را بررسی کنیم.

وی افزود: با پیگیری وزیر آموزش‌وپرورش و همکارانمان و همراهی دولت و سازمان برنامه و بودجه هر آنچه که امکانش بوده است با تمام مضایق و کمبودها تأمین کرده‌ایم، استفاده از امکانات و ظرفیت موجود و قابل استفاه برای رفع دغدغه‌های فرهنگیان مورد توجه است.

شرایط کشور را درک کنیم

قائم مقام وزیر آموزش‌ وپرورش گفت:مطالبات فرهنگیان با توجه به تعداد و حجم آن به لحاظ ریالی به نحوی است که همه آنها را نمی‌توانیم در یک فرصت زمانی محدود فراهم کنیم اما مهم این است که تمام مسئولان نظام و افراد ذیربط، موضوع فرهنگیان شاغل و بازنشسته را به عنوان یک دغدغه بدانند ما به تمام فرهنگیان احترام می‌گزاریم و شرمنده آنها هستیم اما خواهش می‌کنیم شرایط کشور و موقعیت حساس را درک کنند و رسانه‌ها هم باید کمک کنند اگر ما مسئولین کوتاهی کردیم حتما باید پاسخگو باشیم.

وی بیان کرد: با شرمندگی و خجالت در برابر معلمان معتقدیم که معلمی فراتر از شغل است و باید تمام دغدغه‌های آنها را رفع کنیم تا آنها بتوانند اثربخش‌تر در نظام تعلیم و تربیت حاضر شوند و براساس ظرفیت‌های کشور و آنچه موجود است کار را جلو ببریم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.