کد خبر : 621
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۲
-

روایت غواص خلیج فارس از عملیات بیرون کشیدن اجساد شهدای ایرباس از دریا

حسین پسنده

روایت غواص خلیج فارس از عملیات بیرون کشیدن اجساد شهدای ایرباس از دریا

روایت غواص خلیج فارس از عملیات بیرون کشیدن اجساد شهدای ایرباس از دریا
منصور قاسمی از چهره های شاخص دریایی هرمزگان و عضو تیم غواصی که پس از سانحه هواپیمای مسافربری ایرباس ایران در جهت جمع آوری پیکر مطهر شهدا دل به دریا زد و پیکر مطهر تعدادی از شهدای ایرباس خونین را از اعماق خلیج فارس بیرون آورده است، روایتی از عملیات بیرون کشیدن اجساد شهدای ایرباس از دریا مطرح کرد.

آوای انقلاب :به نقل از مرصاد نیوز.قاسمی با حضور در میزگرد رسانه ای هرمز به نقش بی بدیل رزمندگان هرمزگانی در دفاع مقدس پرداخت و اظهار کرد:  همانگونه که مطلع هستید جنگی تمام عیار با تمام امکانات و پشتیبانی ها به کشور ما تحمیل شد که هنوز مدیریت و شاکله سیاسی و کلان کشور به درستی بنا نشده بود و دشمن سواستفاده کرد و به دنبال بازگشت خوی استعماری  به عرصه مدیریتی کشور بود و جنگ را به ما تحمیل کردند.

آمریکایی ها از سر ناتوانی دست به جنایت ایرباس زدند

رزمنده هشت سال دفاع مقدس گفت: بعد از جنگ زمینی از سوی دشمن پیشنهاد شد که جنگ را به حوزه دریایی بکشند که آغازگر جنگ نفتکش ها در خلیج فارس بود و حاصل پایانی جنگ نفت کش ها آنچه که آمریکایی ها می‌خواستند نشد و از سر ناتوانی دست به جنایتی زدند که شاید بتوانند برگ برنده ای در پایان ۸ سال دفاع مقدس داشته باشند.

روایت غواص خلیج فارس از عملیات بیرون کشیدن اجساد شهدای ایرباس از دریا

این غواص هرمزگانی با بیان اینکه توفیقی بود که پیکر  تعدادی از شهدای ایرباس را از آب بگیریم و به خانواده هایشان تحویل دهیم، افزود:  یکی از تلخ ترین ماموریت های دوران خدمتم در نیروی دریایی سپاه همان روزی بود که مسئولیت جمع آوری اجساد مطهر شهدای ایرباس را داشتم.

قاسمی تشریح کرد: آن روز واقعه ای نبود که بشود به راحتی به آن نگاه کرد، در جنگ  تحمیلی شاهد قطعه قطعه شدن رزمندگان بودیم و به خاطر ذات جنگ این موضوع را می پذیرفتیم اما هواپیمایی که بدون هیچ نقش و دلیلی آن را مورد اصابت قرار دادند یک جنایت اجتماعی و ضد بشری محسوب می شود.

وی عنوان کرد: مشاهده پیکر افراد بی گناه و  کودکان خردسالی که پیکر آنها را از اعماق ۳۵ متری خلیج فارس به سطح آب آوردیم، انجام این کار و از فرط ناراحتی و غم شاید تا یک ماه توانایی درست غذا خوردن را نداشتیم .

غواص هرمزگانی ادامه داد: از دیدن پیکر شهدا و بچه های کوچک متاثر بودیم، مادر شهیدی را از آب بیرون کشیدیم که بر صندلی هواپیما نشسته بود و تا آخرین لحظه دختر بچه خود را در بغلش حفظ کرده بود و هر دو به شهادت رسیده بوند.

قاسمی تاکید کرد: این اقدام آمریکایی ها یک جنایت است و امروز با دهان کجی می آیند حقوق بشر را نقص می کنند و با هیاهوی سانه ای به دنبال تغییر ماهیت اصلی خودشان هستند.

همزمان با جمع آوری پیکر شهدا طنین مردمی مرگ بر آمریکا شنیده می شد

رزمنده هشت سال دفاع مقدس در خصوص روحیه مردم بندرعباس در زمان رخداد این حادثه سخن گفت و  تصریح کرد : روحیه مردم بندر عباس خیلی قوی بود ، وقت هایى که ما میرفتیم پیکر شهیدان را جمع آوری کنیم صداى مرگ بر آمریکا در فضا طنین انداز می‌شد و مردم بندرعباس تشیع جنازه باشکوهى براى این شهیدان برگزار کردند.

فانوس دریایی در محل سانحه ایرباس نصب شود

قاسمی با بیان اینکه می شود یادمانی در خلیج فارس ویژه شهدای ایرباس ایجاد کرد، خاطرنشان ساخت: می توانیم در محل سقوط هواپیمایی ایرباس به خلیج فارس یک فانوس دریایی نصب کنیم تا با تردد هر فروند کشتی نام و یاد آنها باری دیگر زنده شود.

وی همچنین ضمن انتقاد از تاریخ نگاری دفاع مقدس در استان هرمزگان، گفت: با توجه به اینکه بیشترین شهدای دریایی را در استان هرمزگان داریم، نقش مردم در دفاع مقدس به خصوص در حوزه دریایی خالی از لطف مانده است.

۲۰۰ نفر از شهدای استان هرمزگان شهید دریا هستند

رزمنده هرمزگانی با بیان اینکه قریب به ۲۰۰ شهید از شهدای استان هرمزگان شهید دریا هستند، افزود: ۵۶ شهید نیروی دریایی ارتش و قریب به ۱۰۰ نفر از شهدای ایرباس هنوز پیدا نشده اند و پیکرشان در اعماق خیلیج فارس آرام گرفته است.

تاریخ نگاری هرمزگان مورد غفلت قرار گرفته است

قاسمی اظهار کرد: ما تا کنون از تاریخ نگاری استان هرمزگان غافل بوده ایم و این  شیوه ای که وجود دارد به تاریخ استان هرمزگان در دفاع مقدس نیز سرایت کرده است، احساس می کنم نپرداختن به دفاع مقدس در استان هرمزگان جفای بزرگی در حق هرمزگان است.

وی گفت: هرمزگان با وقایع بزرگی همراه بوده است و جا دارد که ما به آن بپردازیم، وقایعی که از حضور استعمارگونه آمریکایی ها، انگلیسی ها، روس ها و حتی حضور پرتقالی ها در هرمزگان می تواند سخن بگوید.

باغ موزه دفاع مقدس مطالبه به حق مردم هرمزگان است

رزمنده دفاع مقدس با انتقاد از عملکرد مسئولان در استان هرمزگان تصریح کرد: آمرکیایی ها به توانایی های رسانه ای شناسایی می شوند،به طور مثال کشتی تایتانیکی که مدت ها غرق شده است بیش از ۱۰ مستند و فیلم  برایش ساخته اند و حتی کشتی در مقابل کشتی می سازند و ما به خودمان اجازه نمی دهیم یک باغ موزه دفاع مقدس داشته باشیم.

قاسمی با اشاره به اینکه ما یک رسالتی مهمی در استان هرمزگان در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن داریم، خاطرنشان کرد: تمام رسانه های ما و فضای مجازی باید با تمام توان و تمام قدرت در خصوص تاریخ نگاری هرمزگان کار کنند و تاسیس  باغ موزه دفاع مقدس را  به عنوان مطالبه به حق مردم هرمزگان پیگیری کنند.

هنگام شهادت پدرم ۱۱ ساله بودم

حسام الدین انصاریان فرزند شهید ابراهیم انصاریان یکی از شهدای حادثه هوایمایی ایرباس با حضور در میزگرد رسانه ای هرمز اظهار کرد: هنگامی که خبر شهادت پدرم را دادند من ١١ سال سن داشتم.

انصاریان افزود: من هم یکی از مسافران پرواز هواپیمای ایرباس بودم و بنا بود که به همراه پدرم در سفر با هم باشیم و اما دست تقدیر مرا یاری نکرد.

تلفن منزلمان زنگ خورد و خبر شوکه کننده را دریافت کردیم

وی در تشریح این واقعه با بیان اینکه صبح روزی که پرواز انجام شد پدرم از خانه بیرون رفته بود و من هم خواب بودم، گفت: به نظرم می رسد ساعت حدود یک ربع به یازده  بود که تلفن منزل ما زنگ خورد  و من گوشی را برداشتم، یکی از آشنایان ما در مخابرات نیروی دریایی سپاه بود که تماس گرفته بود، به من گفت از بستگان در پرواز دوبی چه کسی حضور داشته که من گفتم پدرم بلیت سفر داشته است ، خواهرم گوشی تلفن را از من  گرفت و جویای خبر شد که آشنایمان به او گفته بود هواپیما دچار نقض فنی شده است اما حرفش را باور نکرد.

فرزند شهید ابراهیم انصاریان ادامه داد: وقتی که تلفن قطع شد خواهرم پریشان بود و از حرف های پشت تلفن قانع نشده بود، به سمت منطقه یکم نیروی دریایی حرکت کرد تا از اخبار بیشتری آگاه شود که در طول مسیر دو نفر از عوامل کادر نیروی دریایی را مشاهده می کند که با خود می گویند دو فروند موشک هواپیما را زده است و احتمال می رود هیچ فردی جان سالم از این حادثه به در نبرده باشد.

غبار غم در محله مان پخش شده بود

هنرمند بندرعباسی با بیان اینکه این موضوع خبر خیلی هولناکى برای ما بود و  یک غبار غم روی دل همه ما و اهل محله مان نشسته بود، ابراز کرد: خاطرات که اطرافیان تعریف میکنند گویای این است که شاید خودش(پدرم) هم میدانسته سفر آخرش هست، زیرا  انگشترش را به مادرم سپرده بود و در فرودگاه نیز تسبیح خود را به خواهرم داده و گفته بود به مادرم بدهد تا روی سجاده اش برایش دعا کند.

انصاریان گفت: از آنجایی که خودم بلیط هواپیما را داشتم و نرفته بودم در تعجب بودم،  شرایط برایم خیلی سخت می گذشت در حالی که در روز ششم پس از حادثه، شب جمعه همان هفته پدرم به خوابم آمد و به من گفت که من زنده  ام و تو گریه نکن.

وی ادامه داد: ماه ها به برادرم که در نیروی دریایی سپاه بود می گفتم  برود دنبال پدرمان بگردد و احساس می کنم زنده است و ما سختی های زیادی کشیدیم ولی آن طوری که باید و شاید یاد و خاطره این عزیزان را تداعی نکرده ایم.

فرزند شهید حادثه هوایی ایرباس عنوان کرد: از محله ما افراد زیادی شهید شدند و آن چیزی که برای من سخت بود در محله ما مادری به همراه سه فرزندش که روز قبل با فرزند وی دوچرخه سواری می کردیم در سانحه ایرباس شهید شدند و آن چیزی که سخت تر بود انگار در محله، خاکی از غم پاشیده شده بود و در شهر بندرعباس همه غمگین بودند.

هنرمند بندرعباسی اظهار کرد: می توانم بگویم اهل سنت در دفاع مقدس کار های خوبی را انجام داده است، در خانواده من پدرم شهید شد و دو برادرم جانباز شدند، یکی از برادرانم در نیروی دریایی سپاه بود و دیگری در جبهه غرب حضور داشت.

حضور اهل سنت در جبهه تا پشتیبانی از جنگ

انصاریان افزود: اهل سنت در اعزام نیرو به جبهه حضور داشته است، در  پشتیبانی و جمع آوری کمک های مردمی نیز  فعال بوده ، یادم می آید یک کالابرگی بود به اسم کُپن و من کوچکترین فرزند خانواده بودم و کپن ها را می بردم و کالاها را پس از دریافت به مساجد محل زندگی مان تحویل می دادیم که به رزمندگان در جبهه برسد و به قول مادرم به دست برادرت هم می رسد و برادرت نیز استفاده می کند.

هفته حقوق بشر آمریکایی از زبان هنر پرداخته شود

وی گفت: متاسفانه در این  هفته ای که سالیان سال هست ما به عنوان هفته حقوق بشر آمریکایی از آن نام می بریم آن طور که باید و شاید نتوانسته ایم از زبان هنر به این هفته بپردازیم، با اینکه از واقعه ی ایرباس بیش از ۳۳ سال می گذرد ما هنوز این واقعه ضد بشری را به جهانیان آنجور که باید معرفی نکرده ایم و ضعفی بوده که در سال های گذشته نیز راجع به آن نیز صحبت شد، در صورتی که کشورهای غربی از کوچکترین اتفاقی به وجود می آید بعد رسانه ای را بزرگ می کنند .

هنرمند بندرعباسی عنوان کرد: خاطرات خوبی از رزمندگان استان هرمزگان  وجود دارد اما در کتاب های استان به خوبی توجه نشده است، بهتر است موسسه یا بنیادی برای گرامی داشت یاد و خاطره شهدای ۱۲ تیرماه شکل بگیرد تا بتوتنیم تاثیرگذار تر  یاد و خاطره آن عزیزان را گرامی بداریم، در ذهن مردم نفوذ پیدا کنیم و به نسل جدید با زبان هنر از این شهدا سخن بگوییم.

فرزند شهید ابراهیم انصاریان گفت: بنا بود در گذشته فرودگاهی که در بندرعباس قرار دارد به نام این شهدا مزین شود و ما پیشنهاد دادیم که محل رخداد سانحه فانوس دریایی نصب شود و برویم به سمت و سویی که به صورت غیر مستقیم این واقعه را به مردم بازگو کنیم.

باغ موزه دفاع مقدس نیاز اصلی هرمزگان؛ ظریف کار نکرده ایم

انصاریان افزود: در طول دفاع مقدس درگیری های آبی  خلیج فارس در حوزه هرمزگان بسیار زیاد بوده اما در این استان موزه دفاع مقدس نداریم و امروز به فرزندانمان چه می توانیم بگوییم، بخواهیم در بعد هنر صحبت کنیم می بینیم خیلی ظریف کار نکرده ایم و خاطره ها اگر بازگو و به فیلم و آثار هنری تبدیل شود خودش ثناگوی خیلی از مسائل است.

وی با بیان اینکه امیدوارم که این موضوع تلنگری باشد به برخی از مسئولین که ما بتوانیم این کار را انجام دهیم، سال ۸۸ پیشنهاد جشنواره خلیج فارس دادیم و  امسال نیز پیشنهاد می دهم جنشواره حقوق بشر آمریکایی در هرمزگان با موضوعات مختلف، صدای خودمان را از زاویه فرهنگی و هنری به گوش جهانیان برسانیم.

انصاریان خاطرنشان کرد: ان شاالله بتوانیم با یک خرد جمعی آن حقی را که باید از جهانیان بگیریم و با نگاهی دیگر به تمام مردم جهان بفهمانیم .

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.