مقصدی برای دلتنگیهای تابستانی؛ روستای کَریَک در دنا

به گزارش آوای انقلاب، روستای «کَریَک » یکی از ۱۴ منطقه گردشگری کهگیلو و بویراحمد است که در نزدیکی جاده یاسوج به اصفهان در دامنه ارتفاعات دنا و ۱۵کیلومتری جنوب غربی شهر سیسخت قرار دارد که عبور رودخانه از میان روستا، وجود تاکستانهای انگور و باغستان زیبا ، دره با صفا، قرار داشتن در مسیر دسترسی به منطقه ییلاقی سیسخت، همه از ویژگیهای این منطقه در زاگرس ایران است.
ساحل رودخانه پرآب بشار، ایستادن بر روی پُل کِلو یا سایه سار درختان سربه فلک کشیده بلوط و بنه و چشمههای پشت آسیاب تجربهای خیال انگیز و باورنکردنی از تعبیر رویاهای شهرنشینان از یک روستای قدیمی است.
وجود مزارع پرورش ماهی که امکان ماهیگیری را برای گردشگران فراهم کرده است و طبخ کباب ماهی در اقامتگاههای های بومگردی و وسایلی قدیمی ، از ویژگی های منحصر به فردی است که مسافران کمتر انتظار آن را داشتهاند.
بافت تاریخی و پلکانی واحدهای مسکونی، قرار داشتن در مسیر کوه دنا و امکان کوهنوردی، روستای زیبای «کریک» در کهگیلویه و بویراحمد را به مقصدی دلربا در این واپسین روزهای بهار با سلیقههای مختلف تبدیل کرده است.
اینجا در کوچه باغهای روستای «کَریَک » ، تماشای لباسهای بومی و سنتی رنگارنگ زنان و دختران، بوی نان تازه و غذاهای محلی همنشینی با اهالی مهمان نواز لر سفری فراموش ناشدنی برای مسافران ایجاد کرده است.
برخی بر این عقیدهاند که این روستا در دوران سلسله هخامنشیان در نزدیکی یکی از راههای اصلی آن زمان قرار داشت، به همین علت واحدهای مسکونی در این بخش از استان کهگیلویه و بویراحمد به شکل و سیاق آن دوران ساخته شده است.
زیباییهای تاریخی و مردمشناسی
با وجود طبیعت زیبای روستای «کَریَک» ، آداب و رسوم محلی مردمان سختکوش از جذابیتهای سفر به این دیار است ، یکی از این رسوم اصیل ایرانی شاهنامهخوانی است که مردم این روستا شبها دور هم جمع میشوند و بک نفر با صدایی دلنشین داستانهای اساطیری شاهنامه را می خواند.
از دیگر آیینهایی که در این روستا رواج دارد تعزیههای ایام محرم و صفر در جوار بقعههای امامزادههاست، امسال که تابستان و محرم همزمان است فرصتی برای بهره بردن از این آیینها و سوگوارههاست.
وجود آسیابها، گورستان تاریخی، قنات روستا که در ارتفاعات حوالی روستا قرار دارد ردپایی از هنر ایرانی در دوران ایران باستان است.
زیرساختهای پذیرایی از مسافران در کریک
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: روستای «کَریَک» یکی از زیباترین منظرگاههای طبیعی و تاریخی استان است که زیرساختهای مورد نیاز پذیرایی و اسکان شبانه را نیز دارد.
روستای «کَریَک» کهگیلویه و بویراحمد؛ مقصدی خاطره انگیز در روزهای گرم سال
فرشید کرمی با اشاره به اینکه وجود چندین اقامتگاه بومگردی برای اسکان شبانه از زیرساختهای گردشگری در این روستاست تاکید کرد: با توجه به آب و هوای منطقه، آخرین ماه فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به این روستاست.
وی بیان کرد: در اقامتگاههای بومگردی روستای کَریَک که با استفاده از صنایع دستی محلی و ظروف سنتی تزیین شده است، با غذاهای محلی از گردشگران پذیرایی میشود.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: همچنین یک اردوگاه گردشگری با امکانات مانند سکوی نشیمن و سرویسهای بهداشتی از دیگر زیرساختهای موجود در این روستاست.
سوغات و هدایای این روستا
کرمی تاکید کرد: با توجه به اینکه بیشتر مردم روستای کَریَک از طریق باغداری روزگار میگذرانند انواع میوههای خشک که با بستهبندیهای زیبا آماده شده مهمترین سوغاتی که مسافران میتوانند به ارمغان ببرند.
روستای «کَریَک» کهگیلویه و بویراحمد؛ مقصدی خاطره انگیز در روزهای گرم سال
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: مسافران همچنین میتوانند خوراکیهای محلی چون لواشک، شیره انگور، عسل، سبزیهای خشک شده کوهی و صنایع دستی را برای سوغات سفر خود از اهالی روستای کَریَک خریداری کنند.
کرمی عنوان کرد:دستبافتهها و صنایعدستی مثل مهلو و میخک که بهصورت دستبند، گردنبند، انگشتر ساخته میشوند و گلیم، قالی، جاجیم و تابلوفرشهای دستبافت و سبدهای حصیربافی شده در اندازههای مختلف و پارچههای سوزندوزی شده از دیگر سوغاتیهایی است که اگر عاشق صنایعدستی هستید میتوانید از این منطقه خریداری کنید.
وی عنوان کرد: سرو غذاهای سنتی، بازیهای بومی و محلی، موسیقی سنتی اقوام از جمله خدمات بومگردی های این روستاست.
انتهای پیام/
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0